Home » Knowledge » ပဲပုတ္နံ ့ေလးေမႊးေမႊးေလးနဲ ့ထမင္းသုပ္ လုပ္စားၾကမယ္ …။

ပဲပုတ္နံ ့ေလးေမႊးေမႊးေလးနဲ ့ထမင္းသုပ္ လုပ္စားၾကမယ္ …။

ပဲပုတ္နံ ့ေလးေမႊးေမႊးေလးနဲ ့ထမင္းသုပ္ လုပ္စားၾကမယ္ …။

<< Zawgyi ျဖင့္ ဖတ္ရန္ >>

ထမင္းသုပ္လုုပ္နည္း ေမးထားတဲ့သူေတြအတြက္ ေရးေပးလိုက္ပါတယ္။
ထမင္းသုပ္ကို တခ်ိဳ ့က အာလူးထည့္သုပ္ပါတယ္။ တခ်ိဳ ့ကေတာ့ ထမင္းခ်ည္းပဲသုုပ္တယ္။ တခ်ိဳ ့က ၾကာဇံေလးနည္းနည္းထည့္သုပ္တယ္။ အိစံ အခု သုပ္တဲ့နည္းကေတာ့ ထမင္းခ်ည္းပဲကို သုပ္တဲ့နည္းေလးပါ။ ပဲပုတ္နံ ့ေလးေမႊးေမႊးေလးနဲ ့ထမင္းသုပ္ကို သုပ္စားရေအာင္ေနာ္။

Image may contain: food

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ ခ်က္ထားေသာ ထမင္း – တရုုတ္ထမင္းစားပန္းကန္လုုံး ၁ လုုံးခြဲစာ
၂။ ျကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ – ထမင္းစားဇြန္း တ ၀က္
၃။ ငရုုတ္သီး ဆီခ်က္ – ထမင္းစားဇြန္း တ ၀က္
၄။ ျမန္မာငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ကင္ထားေသာ ပဲပုုတ္ေထာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၆။ ပဲမွုုန္ ့အက်က္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ မက်ည္းမွည့္ရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ အခ်ိဳမွုုန္ ့(သိုု ့) သျကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း

၁။ ထမင္းကို တခ်ိဳ ့ဆိုုင္ေတြကလိုု နီနီေလးလိုုခ်င္ရင္ ထမင္းခ်က္ကတည္းက အနီေရာင္ဆိုုးေဆး ၃ စက္ ၄ စက္ေလာက္ကိုု ထည့္ရ်္ခ်က္ပါ။
၂။ ထမင္းပူပူေလးကိုု ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားထည့္ရ်္ နယ္ျပီး သုုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ သုုပ္ရင္ ပိုုေမႊးပါတယ္။
၃။ ထမင္းသုုပ္ေမႊးေမႊးေလးကို ငါးဖယ္ေၾကာ္၊ ငရုတ္သီးေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တိုု ့နွင့္ တြဲရ်္သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

 

 

<< Unicode ဖြင့် ဖတ်ရန် >>

ထမင်းသုပ်လုုပ်နည်း မေးထားတဲ့သူတွေအတွက် ရေးပေးလိုက်ပါတယ်။
ထမင်းသုပ်ကို တချို ့က အာလူးထည့်သုပ်ပါတယ်။ တချို ့ကတော့ ထမင်းချည်းပဲသုုပ်တယ်။ တချို ့က ကြာဇံလေးနည်းနည်းထည့်သုပ်တယ်။ အိစံ အခု သုပ်တဲ့နည်းကတော့ ထမင်းချည်းပဲကို သုပ်တဲ့နည်းလေးပါ။ ပဲပုတ်နံ ့လေးမွှေးမွှေးလေးနဲ ့ထမင်းသုပ်ကို သုပ်စားရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ

 

၁။ ချက်ထားသော ထမင်း – တရုုတ်ထမင်းစားပန်းကန်လုုံး ၁ လုုံးခွဲစာ
၂။ ကြက်သွန်နီ ဆီချက် – ထမင်းစားဇွန်း တ ဝက်
၃။ ငရုုတ်သီး ဆီချက် – ထမင်းစားဇွန်း တ ဝက်
၄။ မြန်မာငံပြာရည် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
၅။ ကင်ထားသော ပဲပုုတ်ထောင်း – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ဝက်
၆။ ပဲမှုုန် ့အကျက် – ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
၇။ မကျည်းမှည့်ရည် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
၈။ အချိုမှုုန် ့(သိုု ့) သကြား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုုံတပုုံ
( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)

ပြုလုုပ်နည်း

 

၁။ ထမင်းကို တချို ့ဆိုုင်တွေကလိုု နီနီလေးလိုုချင်ရင် ထမင်းချက်ကတည်းက အနီရောင်ဆိုုးဆေး ၃ စက် ၄ စက်လောက်ကိုု ထည့်ရျ်ချက်ပါ။
၂။ ထမင်းပူပူလေးကိုု ပါဝင်သောပစ္စည်းများထည့်ရျ် နယ်ပြီး သုုပ်နိုင်ပါတယ်။ ထမင်းပူပူလေးနှင့် သုုပ်ရင် ပိုုမွှေးပါတယ်။
၃။ ထမင်းသုုပ်မွှေးမွှေးလေးကို ငါးဖယ်ကြော်၊ ငရုတ်သီးကြော်၊ ကြက်သွန်ဖြူ တိုု ့နှင့် တွဲရျ်သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီ။

 

 

Source From Ei San Homemade Inspiration