Home » Knowledge » စပ္စပ္ေလးနဲ႕ စားလို႕အလြန္ေကာင္းတဲ့ အာလူးမာလာ

စပ္စပ္ေလးနဲ႕ စားလို႕အလြန္ေကာင္းတဲ့ အာလူးမာလာ

စပ္စပ္ေလးနဲ႕ စားလို႕အလြန္ေကာင္းတဲ့ အာလူးမာလာ

<< Zawgyi ျဖင့္ ဖတ္ရန္ >>

အာလူးမာလာ လုုပ္နည္းေမးထားတဲ့သူေတြအတြက္ေကာ အျခားသူေတြအတြက္ပါေရးေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။ အာလူးမာလာကေတာ့ မာလာဟင္းလိုု အရည္မမ်ားပဲ မာလာအနံ ့ေမႊးေမႊးေလးနဲ ့ပူစီနံ အရြက္ေမႊးေမႊးေလးေၾကာင့္ အရမ္းကို စားေကာင္းတဲ့ တမ်ိဳးပါပဲ။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

Image may contain: food

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ အာလူးသီး အျကီး – ၁ လုုံး

၂။ မာလာဟင္းအႏွစ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (အစပ္မျကိုုက္လွ်င္ ေလ်ာ့ထည့္ပါ။)

၃။ ျကက္သားမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ဝက္

၄။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္

၅။ ေျမပဲေထာင္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

၆။ ႏွမ္းေလွာ္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္

၇။ ျကက္သြန္ျမိတ္ – ၁ ပင္

၈။ နံနံပင္ – ၃ ပင္

၉။ ပူစီနံ – ၅ ပင္

၁၀။ ေျကာ္ရန္ဆီ

( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)

(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

 

ျပဳလုုပ္နည္း

၁။ အာလူးသီးကိုု အခြံႏြွာ၊ ေရေဆးျပီး အေခ်ာင္းလိုုက္ထူထူလွီးထားပါ။ ပူစီနံ အရြက္မ်ားကိုုေျခြထားပါ။ ျကက္သြန္ျမိိတ္နွင့္ နံနံပင္ကိုု ပါးပါးလွီးထားပါ။

၂။ လွီးထားေသာ အာလူးမ်ားကိုု ဆီပူပူထဲထည့္ေျကာ္ပါ။ အာလူးေခ်ာင္းမ်ားရဲ ့အနားသားမ်ား တင္းျပီးညိုုလာလွ်င္ ဆီအိုုးထဲမွဆယ္ရ်္ ဆီစစ္ထားပါ။

၃။ အျခားအိုုးတခုုထဲတြင္ မာလာဟင္းအႏွစ္ကိုုထည့္ရ်္ အပူေပးပါ။ ပူလာလွ်င္ ေျကာ္ထားေသာ အာလူးသီးကိုုထည့္၊ ပူစီနံ အရြက္မ်ားကိုုထည့္၊ ျကက္သားမွဳန္ ့နွင့္ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္ေျကာ္ပါ။ (အျကာျကီးေျကာ္စရာမလိုုပါ။ သမသြားလွ်င္ ရပါျပီ။)

၄။ မီးဖိုုေပၚမွခ်ခါနီးတြင္ ပါးပါးလွီးထားေသာ နံနံပင္နွင့္ ျကက္သြန္ျမိတ္တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္ျပဳလုုပ္ပါ။

၅။ မီးဖိုုေပၚမွခ်ျပီးမွ ေျမပဲ နွင့္နွမ္းေလွာ္တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။

၆။ စပ္စပ္နွင့္ အလြန္အရသာရွိေသာ အာလူးမာလာကိုုသုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

 

 

<< Unicode ဖြင့် ဖတ်ရန် >>

အာလူးမာလာ လုုပ်နည်းမေးထားတဲ့သူတွေအတွက်ကော အခြားသူတွေအတွက်ပါရေးပေးလိုုက်တယ်နော်။ အာလူးမာလာကတော့ မာလာဟင်းလိုု အရည်မများပဲ မာလာအနံ ့မွှေးမွှေးလေးနဲ ့ပူစီနံ အရွက်မွှေးမွှေးလေးကြောင့် အရမ်းကို စားကောင်းတဲ့ တမျိုးပါပဲ။ လုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

 

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ

၁။ အာလူးသီး အကြီး – ၁ လုုံး

၂။ မာလာဟင်းအနှစ် – ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း (အစပ်မကြိုုက်လျှင် လျော့ထည့်ပါ။)

၃။ ကြက်သားမှုန် ့- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ဝက်

၄။ သကြား (သိုု ့) အချိုမှုန် ့- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်

၅။ မြေပဲထောင်း – ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း

၆။ နှမ်းလှော် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်

၇။ ကြက်သွန်မြိတ် – ၁ ပင်

၈။ နံနံပင် – ၃ ပင်

၉။ ပူစီနံ – ၅ ပင်

၁၀။ ကြော်ရန်ဆီ

( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)

(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)

 

ပြုလုုပ်နည်း

၁။ အာလူးသီးကိုု အခွံနွှာ၊ ရေဆေးပြီး အချောင်းလိုုက်ထူထူလှီးထားပါ။ ပူစီနံ အရွက်များကိုုခြွေထားပါ။ ကြက်သွန်မြိိတ်နှင့် နံနံပင်ကိုု ပါးပါးလှီးထားပါ။

၂။ လှီးထားသော အာလူးများကိုု ဆီပူပူထဲထည့်ကြော်ပါ။ အာလူးချောင်းများရဲ ့အနားသားများ တင်းပြီးညိုုလာလျှင် ဆီအိုုးထဲမှဆယ်ရျ် ဆီစစ်ထားပါ။

၃။ အခြားအိုုးတခုုထဲတွင် မာလာဟင်းအနှစ်ကိုုထည့်ရျ် အပူပေးပါ။ ပူလာလျှင် ကြော်ထားသော အာလူးသီးကိုုထည့်၊ ပူစီနံ အရွက်များကိုုထည့်၊ ကြက်သားမှုန် ့နှင့် သကြား (သိုု ့) အချိုမှုန် ့တိုု ့ကိုုထည့်ရျ် သမအောင်ကြော်ပါ။ (အကြာကြီးကြော်စရာမလိုုပါ။ သမသွားလျှင် ရပါပြီ။)

၄။ မီးဖိုုပေါ်မှချခါနီးတွင် ပါးပါးလှီးထားသော နံနံပင်နှင့် ကြက်သွန်မြိတ်တိုု ့ကိုုထည့်ရျ် သမအောင်ပြုလုုပ်ပါ။

၅။ မီးဖိုုပေါ်မှချပြီးမှ မြေပဲ နှင့်နှမ်းလှော်တိုု ့ကိုုထည့်ရျ် သမအောင်လုုပ်ပါ။

၆။ စပ်စပ်နှင့် အလွန်အရသာရှိသော အာလူးမာလာကိုုသုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီရှင်။

 

 

Source From Ei San Homemade Inspiration