Home » Knowledge » ကန္စြန္းဥ သာကူက်ိဳနည္း

ကန္စြန္းဥ သာကူက်ိဳနည္း

ကန္စြန္းဥ သာကူက်ိဳနည္း

<< Zawgyi ျဖင့္ ဖတ္ရန္ >>

ကန္စြန္းဥ သာကူက်ိဳနည္းေမးထားတဲ့သူေတြအတြက္ေရးေပးလိုုက္ပါတယ္။ ကန္စြန္းဥ မၾကိဳက္ရင္မထည့္ပဲ သာကူက်ိဳခ်ည္းပဲလုုပ္ရင္လဲရပါတယ္။ ပူပူေႏြးေႏြးေလးနဲ ့စားလိုု ့ေကာင္းတဲ့ ကန္စြန္းဥ သာကူက်ိဳကိုု လုုပ္စားရေအာင္ေနာ္။

Image may contain: food

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ သာကူေစ့ – ၁ ခြက္ (သိုု ့) ၁၅၀ ဂရမ္
၂။ ေရ – ၅ ခြက္ (သိုု ့) ၁၂၀၀ မီလီလီတာ ml ( က်ဲက်ဲေလးေသာက္ခ်င္ရင္ ေရ ၆ ခြက္ (သို ့) ၁၅၀၀ ml ထည့္ပါ။)
၃။ ထန္းလ်က္ – ၁၅ က်ပ္သား (သိုု ့) ၂၀ သား (အခ်ိဳၾကိဳက္လွ်င္ ၂၀ သားထည့္ပါ။)
၄။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၅။ ကန္စြန္းဥ – အၾကီး ၃ လုုံး
၆။ အုုန္းသီးဖတ္
၇။ အုုန္းႏိုု ့- ၂၀၀ မီလီလီတာ ml
(၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ခြက္)
(ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml )
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ကန္စြန္းဥကိုု ႏူးအိေနေအာင္ျပဳတ္ျပီးအတုုံးေလးေတြတုုံးထားပါ။ အုုန္းႏိုု ့ကိုုပြက္ေအာင္တည္ျပီးအေအးခံထားပါ။ သာကူကိုုေရေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ။
၂။ ေရ ၅ ခြက္၊ဆားႏွင့္ ထန္းလ်က္တိုု ့ကိုုအိုုးၾကီးၾကီးတခုုထဲထည့္ျပီး ထန္းလ်က္မ်ားအရည္ေပ်ာ္လာသည္အထိတည္ပါ။ ထန္းလ်က္အရည္ေပ်ာ္သြားလွ်င္ ေရစစ္ျဖင့္ အမွိဳက္မ်ားစစ္ပါ။
၃။ ထိုု ့ေနာက္စစ္ထားေသာ ထန္းလ်က္ရည္ကိုု မီးဖိုုေပၚမွာပြက္လာေအာင္တည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ သာကူေစ့မ်ားကိုုထည့္ရ်္ အဆက္မပ်က္ေမြွပါ။ သာကူေစ့ရဲ ့အျဖဴအစံမ်ားေပ်ာက္လွ်င္ တုုံးထားေသာ ကန္စြန္းဥမ်ားကိုုထည့္ရ်္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။
၄။ ကန္စြန္းဥသာကူက်ိဳကိုုစားခါနီးလွ်င္ အုုန္းႏိုု ့ဆမ္း၊ အုုန္းသီးျဖဴးရ်္ သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

 

 

<< Unicode ဖြင့် ဖတ်ရန် >>

ကန်စွန်းဥ သာကူကျိုနည်းမေးထားတဲ့သူတွေအတွက်ရေးပေးလိုုက်ပါတယ်။ ကန်စွန်းဥ မကြိုက်ရင်မထည့်ပဲ သာကူကျိုချည်းပဲလုုပ်ရင်လဲရပါတယ်။ ပူပူနွေးနွေးလေးနဲ ့စားလိုု ့ကောင်းတဲ့ ကန်စွန်းဥ သာကူကျိုကိုု လုုပ်စားရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ
၁။ သာကူစေ့ – ၁ ခွက် (သိုု ့) ၁၅၀ ဂရမ်
၂။ ရေ – ၅ ခွက် (သိုု ့) ၁၂၀၀ မီလီလီတာ ml ( ကျဲကျဲလေးသောက်ချင်ရင် ရေ ၆ ခွက် (သို ့) ၁၅၀၀ ml ထည့်ပါ။)
၃။ ထန်းလျက် – ၁၅ ကျပ်သား (သိုု ့) ၂၀ သား (အချိုကြိုက်လျှင် ၂၀ သားထည့်ပါ။)
၄။ ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုုံတပုုံ
၅။ ကန်စွန်းဥ – အကြီး ၃ လုုံး
၆။ အုုန်းသီးဖတ်
၇။ အုုန်းနိုု ့- ၂၀၀ မီလီလီတာ ml
(၁ ခွက် = 240 ml = ရိုးရိုးကော်ဖီခွက် ၁ခွက်)
(ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml )
(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)

ပြုလုုပ်နည်း
၁။ ကန်စွန်းဥကိုု နူးအိနေအောင်ပြုတ်ပြီးအတုုံးလေးတွေတုုံးထားပါ။ အုုန်းနိုု ့ကိုုပွက်အောင်တည်ပြီးအအေးခံထားပါ။ သာကူကိုုရေဆေးပြီးရေစစ်ထားပါ။
၂။ ရေ ၅ ခွက်၊ဆားနှင့် ထန်းလျက်တိုု ့ကိုုအိုုးကြီးကြီးတခုုထဲထည့်ပြီး ထန်းလျက်များအရည်ပျော်လာသည်အထိတည်ပါ။ ထန်းလျက်အရည်ပျော်သွားလျှင် ရေစစ်ဖြင့် အမှိုက်များစစ်ပါ။
၃။ ထိုု ့နောက်စစ်ထားသော ထန်းလျက်ရည်ကိုု မီးဖိုုပေါ်မှာပွက်လာအောင်တည်ပါ။ ပွက်လာလျှင် သာကူစေ့များကိုုထည့်ရျ် အဆက်မပျက်မွှေပါ။ သာကူစေ့ရဲ ့အဖြူအစံများပျောက်လျှင် တုုံးထားသော ကန်စွန်းဥများကိုုထည့်ရျ် မီးဖိုုပေါ်မှချပါ။
၄။ ကန်စွန်းဥသာကူကျိုကိုုစားခါနီးလျှင် အုုန်းနိုု ့ဆမ်း၊ အုုန်းသီးဖြူးရျ် သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီရှင်။

 

Source From Ei San Homemade Inspiration