Home » Knowledge » မာလာအနံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ အလြန္စားေကာင္းတဲ့ မာလာၾကက္ေျခေထာက္

မာလာအနံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ အလြန္စားေကာင္းတဲ့ မာလာၾကက္ေျခေထာက္

မာလာအနံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ အလြန္စားေကာင္းတဲ့ မာလာၾကက္ေျခေထာက္

Zawgyi Font

မာလာၾကက္ေျခေထာက္လုုပ္နည္းေမးထားတဲ့သူေတြအတြက္ တင္ေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။ မာလာၾကက္ေျခေထာက္ကေတာ့ ၾကက္ေျခေထာက္ၾကိဳက္တဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ ရွယ္ပဲေပါ့ရွင္။ မာလာအနံ႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ အလြန္ကိုုစားလိုု႔ေကာင္းပါတယ္။ လုုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

Image may contain: food

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား

 

၁။ ၾကက္ေျခေထာက္ – ၄၀ သား (သို႕) ၁ ေပါင္ ၉ ေအာင္စခန္႔
၂။ နာနတ္ပြင့္ – ၃ ခုု
၃။ lilly’s လီလီၾကက္သားမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၄။ ႏွမ္းဆီေမႊး – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၅။ ခရုဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ (အက်ဲ) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃ မႊာ
၉။ ငရုတ္ေကာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၁၀။ ဟင္းခ်က္ဝိုုင္ -ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၁။ မာလာအႏွစ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ (သိုု႔ ) ၂ ဇြန္း
၁၂။ ေျမပဲေထာငး္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၃။ ႏွမ္းေလွာ္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၄။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၃ ပင္
၁၅။ နံနံပင္ – ၆ ပင္
၁၆။ ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

 

ျပဳလုပ္နည္း

 

၁။ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားရဲ ႕ေျခသည္းခြံညွပ္ သန္ ့စင္ျပီး ေရေျခာက္ေအာင္လုုပ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုု ေတာက္ေတာက္စဥ္းထားပါ။ နံနံပင္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
၂။ ေရေျခာက္ေအာင္လုုပ္ထားေသာ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကိုု ဆားအနည္းငယ္ျဖင့္ နယ္ပါ။
၃။ ထိုု ့ေနာက္ ၾကက္ေျခေထာက္တည္မည့္အိုုးထဲတြင္ဆီကိုု ထည့္အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကိုု ထည့္ရ်္ အေပၚယံအေရခြံတင္းလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ။ (ဒယ္အိုုးကိုု အသုုံးမျပဳပါနဲ့။ ဟင္းခ်က္တဲ့အိုုးကိုုသုုံးပါ။ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ား ေရေပါက္တာ သက္သာေအာင္လိုု ့ပါ။ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားလဲ ေရေျခာက္ေနပါေစ။)
၄။ ေျကာ္ျပီးသားျကက္ေျခေထာက္မ်ားကိုု ဆယ္ရ်္ ပန္းကန္တခုုထဲထည့္ထားပါ။
၅။ ေျကာ္ထားေသာ ဆီမ်ားထဲမွ ဆီထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းစာကိုုပဲ ခ်န္ရ်္က်န္ေသာဆီမ်ားကိုု ခပ္ထုုတ္ထားပါ။
၆။ က်န္ေသာဆီအနည္းငယ္ကိုု အပူေပးျပီး ပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္ျဖဴထည့္ရ်္ ဆီသတ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ျကက္ေျခေထာက္မ်ားကိုု ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ နာနတ္ပြင့္၊ lilly’s လီလီၾကက္သားမႈန္႔၊ ႏွမး္ဆီေမႊး၊ ခရုုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္(အက်ဲ)၊ သၾကား၊ ငရုုတ္ေကာင္း၊ ဟင္းခ်က္ဝိုုင္တိုု႔ကိုုထည့္ရ်္လုုံးပါ။ ေရကိုု ျကက္ေျခေထာက္ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ရ်္ တည္ပါ။
၇။ ေရခမ္းခါနီးတြင္ ျကက္ေျခေထာက္နူးမနူးျကည့္ပါ။ မနူးေသးလွ်င္ ေ၇ထည့္ရ်္ ထပ္တည္ပါ။ (အိစံကေတာ့ ေရ ၂ခါထည့္ပါတယ္။ တခ်ိဳ႔ၾကက္ေျခေထာက္ေတြက အရမ္းမာလွ်င္ ေရ၃ခါေလာက္ထည့္ရပါတယ္။)
၈။ လိုုခ်င္ေသာ ျကက္ေျခေထာက္အေနအထား၇လွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ပါ။ (ၾကက္ေျခေထာက္ ေရမခမ္းပါေစနဲ႔ အရည္နည္းနည္းေလးရွိမွပိုုေကာင္းတာပါ။)
၉။ ဇလုုံတခုုထဲကိုု မာလာဟင္းအႏွစ္၊ ေျမပဲေထာင္း၊ ႏွမ္း၊ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျမ္ိတ္၊ နံနံပင္တို႔ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ထားပါ။ ထိုု႔ေနာက္ အရည္နည္းနည္းက်န္ေနေသာ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။ ပန္းကန္ထဲထည့္ရ်္ သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
 

 

 

Unicode Font

မာလာကြက်ခြေထောက်လုုပ်နည်းမေးထားတဲ့သူတွေအတွက် တင်ပေးလိုုက်တယ်နော်။ မာလာကြက်ခြေထောက်ကတော့ ကြက်ခြေထောက်ကြိုက်တဲ့သူတွေအတွက်တော့ ရှယ်ပဲပေါ့ရှင်။ မာလာအနံ့မွှေးမွှေးလေးနဲ့ အလွန်ကိုုစားလိုု့ကောင်းပါတယ်။ လုုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ

 

၁။ ကြက်ခြေထောက် – ၄၀ သား (သို့) ၁ ပေါင် ၉ အောင်စခန့်
၂။ နာနတ်ပွင့် – ၃ ခုု
၃။ lilly’s လီလီကြက်သားမှုန့် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်
၄။ နှမ်းဆီမွှေး – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်
၅။ ခရုဆီ – ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
၆။ ပဲငံပြာရည်အကြည် (အကျဲ) – ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
၇။ သကြား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
၈။ ကြက်သွန်ဖြူ – ၃ မွှာ
၉။ ငရုတ်ကောင်း – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုုံတပုုံ
၁၀။ ဟင်းချက်ဝိုုင် -ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း
၁၁။ မာလာအနှစ် – ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း ခွဲ (သိုု့ ) ၂ ဇွန်း
၁၂။ မြေပဲထောငး် – ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
၁၃။ နှမ်းလှော် – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
၁၄။ ကြက်သွန်မြိတ် – ၃ ပင်
၁၅။ နံနံပင် – ၆ ပင်
၁၆။ ဆီ – ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ ဇွန်း
( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)

ပြုလုပ်နည်း

 

၁။ ကြက်ခြေထောက်များရဲ ့ခြေသည်းခွံညှပ် သန် ့စင်ပြီး ရေခြောက်အောင်လုုပ်ထားပါ။ ကြက်သွန်ဖြူကိုု တောက်တောက်စဉ်းထားပါ။ နံနံပင်နှင့် ကြက်သွန်မြိတ်ကို ပါးပါးလှီးထားပါ။
၂။ ရေခြောက်အောင်လုုပ်ထားသော ကြက်ခြေထောက်များကိုု ဆားအနည်းငယ်ဖြင့် နယ်ပါ။
၃။ ထိုု ့နောက် ကြက်ခြေထောက်တည်မည့်အိုုးထဲတွင်ဆီကိုု ထည့်အပူပေးပါ။ ဆီပူလာလျှင် ကြက်ခြေထောက်များကိုု ထည့်ရျ် အပေါ်ယံအရေခွံတင်းလာအောင် ကြော်ပေးပါ။ (ဒယ်အိုုးကိုု အသုုံးမပြုပါနဲ့။ ဟင်းချက်တဲ့အိုုးကိုုသုုံးပါ။ ကြက်ခြေထောက်များ ရေပေါက်တာ သက်သာအောင်လိုု ့ပါ။ ကြက်ခြေထောက်များလဲ ရေခြောက်နေပါစေ။)
၄။ ကြော်ပြီးသားကြက်ခြေထောက်များကိုု ဆယ်ရျ် ပန်းကန်တခုုထဲထည့်ထားပါ။
၅။ ကြော်ထားသော ဆီများထဲမှ ဆီထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်းစာကိုုပဲ ချန်ရျ်ကျန်သောဆီများကိုု ခပ်ထုုတ်ထားပါ။
၆။ ကျန်သောဆီအနည်းငယ်ကိုု အပူပေးပြီး ပူလာလျှင် ကြက်သွန်ဖြူထည့်ရျ် ဆီသတ်ပါ။ ထိုု ့နောက် ကြက်ခြေထောက်များကိုု ထည့်ပါ။ ပြီးလျှင် နာနတ်ပွင့်၊ lilly’s လီလီကြက်သားမှုန့်၊ နှမး်ဆီမွှေး၊ ခရုုဆီ၊ ပဲငံပြာရည်အကြည်(အကျဲ)၊ သကြား၊ ငရုုတ်ကောင်း၊ ဟင်းချက်ဝိုုင်တိုု့ကိုုထည့်ရျ်လုုံးပါ။ ရေကိုု ကြက်ခြေထောက်မြုပ်အောင်ထည့်ရျ် တည်ပါ။
၇။ ရေခမ်းခါနီးတွင် ကြက်ခြေထောက်နူးမနူးကြည့်ပါ။ မနူးသေးလျှင် ရေထည့်ရျ် ထပ်တည်ပါ။ (အိစံကတော့ ရေ ၂ခါထည့်ပါတယ်။ တချို့ကြက်ခြေထောက်တွေက အရမ်းမာလျှင် ရေ၃ခါလောက်ထည့်ရပါတယ်။)
၈။ လိုုချင်သော ကြက်ခြေထောက်အနေအထားရလျှင် မီးဖိုုပေါ်မှချပါ။ (ကြက်ခြေထောက် ရေမခမ်းပါစေနဲ့ အရည်နည်းနည်းလေးရှိမှပိုုကောင်းတာပါ။)
၉။ ဇလုုံတခုုထဲကိုု မာလာဟင်းအနှစ်၊ မြေပဲထောင်း၊ နှမ်း၊ ပါးပါးလှီးထားသော ကြက်သွန်မြ်ိတ်၊ နံနံပင်တို့ကိုုထည့်ရျ် သမအောင်လုုပ်ထားပါ။ ထိုု့နောက် အရည်နည်းနည်းကျန်နေသော ကြက်ခြေထောက်များကိုုထည့်ရျ် သမအောင်လုုပ်ပါ။ ပန်းကန်ထဲထည့်ရျ် သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီရှင်။

 

 

Source From Ei San Homemade Inspiration