Home » Knowledge » စားလို႕သိပ္ေကာင္းတဲ့ ပိန္းဥ ေအာ္ေကြ ့ၾကည္ ျပဳလုပ္နည္း

စားလို႕သိပ္ေကာင္းတဲ့ ပိန္းဥ ေအာ္ေကြ ့ၾကည္ ျပဳလုပ္နည္း

စားလို႕သိပ္ေကာင္းတဲ့ ပိန္းဥ ေအာ္ေကြ ့ၾကည္ ျပဳလုပ္နည္း

Zawgyi Font

ပါ၀င္ပစၥည္းနည္းနည္းေလးနဲ ့အရသာရွိရွိ လုပ္တဲ့နည္းေလးပါ။ လုပ္စားၾကည့္ေနာ္။

Image may contain: food and indoor

 

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

 

 

၁။ ပိန္းဥ – ၁၅ က်ပ္သား (သို ့) ၉ ေအာင္စ

၂။ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း (သို ့) ၄ ဇြန္း

၃။ ေကာ္မွဳန္ ့(tapioca starch) – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း

၄။ ဆန္မႈန္ ့(rice flour) – ၁ ခြက္ ႏွင့္ ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ ဇြန္း (သို ့) ထမင္းစားဇြန္း ၂၆ ဇြန္း

၅။ ေရ – ၂ ခြက္ (သို ့) ထမင္းစားဇြန္း ၃၂ ဇြန္း (သို ့) ၄၈၀ ml

၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္

( ၁ ခြက္ = 240 ml = ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ခြက္)

(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon= 15 ml)

(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon= 5 ml)

 

 

ျပဳလုပ္နည္း

 

 

၁။ ပိန္းဥမ်ားကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ဂ်စ္ျဖင့္ ျခစ္ထားပါ။

၂။ ျခစ္ထားေသာ ပိန္းဥမ်ားကို ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား အားလုံးျဖင့္ ႏွံ႕ေအာင္နယ္ပါ။

၃။ ေအာ္ေကြ ့ၾကည္ေပါင္းမည့္ ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာခြက္မ်ားကိုု ဆီသုတ္ထားပါ။ (စတီးခ်ိဳင့္ ကိုလဲ အသုံးျပဳနိုုင္ပါသည္။)

၄။ ဆီသုတ္ထားေသာ ခြက္မ်ားထဲသို ့နယ္ထားေသာ ပိန္းဥမ်ားကို ထည့္ပါ။ ပိန္းဥမ်ား က်စ္က်စ္ေလးျဖစ္ေစရန္အတြက္ ခြက္ရဲ ့ေအာက္ေျခကို အနည္းငယ္ေဆာင့္ေပးပါ။

၅။ ထို ့ေနာက္ ေပါင္းအိုးထဲတြင္ မိနစ္ ၃၀ ခန္ ့ထည့္ေပါင္းပါ။

၆။ ေအာ္ေကြ ့ၾကည္ကို ဒီအတိုင္းစားရင္ ေကာင္းသလို ပါးပါးလွီးရ်္ ၾကက္ဥျဖင့္ ကပ္ေၾကာ္ရင္လဲ စားေကာင္းပါတယ္။

 

 

 

 

Unicode Font

ပါဝင်ပစ္စည်းနည်းနည်းလေးနဲ ့အရသာရှိရှိ လုပ်တဲ့နည်းလေးပါ။ လုပ်စားကြည့်နော်။

 

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ

 

၁။ ပိန်းဥ – ၁၅ ကျပ်သား (သို ့) ၉ အောင်စ

၂။ ညက်နေအောင်ထောင်းထားသော ပုဇွန်ခြောက် – ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း (သို ့) ၄ ဇွန်း

၃။ ကော်မှုန် ့(tapioca starch) – ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း

၄။ ဆန်မှုန် ့(rice flour) – ၁ ခွက် နှင့် ထမင်းစားဇွန်း ၁၀ ဇွန်း (သို ့) ထမင်းစားဇွန်း ၂၆ ဇွန်း

၅။ ရေ – ၂ ခွက် (သို ့) ထမင်းစားဇွန်း ၃၂ ဇွန်း (သို ့) ၄၈၀ ml

၆။ ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ ဝက်

( ၁ ခွက် = 240 ml = ရိုးရိုးကော်ဖီခွက် ၁ခွက်)

(ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon= 15 ml)

(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon= 5 ml)

 

ပြုလုပ်နည်း

 

၁။ ပိန်းဥများကို အခွံနွှာ ရေဆေးပြီး ဂျစ်ဖြင့် ခြစ်ထားပါ။

၂။ ခြစ်ထားသော ပိန်းဥများကို ပါဝင်သောပစ္စည်းများ အားလုံးဖြင့် နှံ့အောင်နယ်ပါ။

၃။ အော်ကွေ ့ကြည်ပေါင်းမည့် ကြိုက်နှစ်သက်ရာခွက်များကိုု ဆီသုတ်ထားပါ။ (စတီးချိုင့် ကိုလဲ အသုံးပြုနိုုင်ပါသည်။)

၄။ ဆီသုတ်ထားသော ခွက်များထဲသို ့နယ်ထားသော ပိန်းဥများကို ထည့်ပါ။ ပိန်းဥများ ကျစ်ကျစ်လေးဖြစ်စေရန်အတွက် ခွက်ရဲ ့အောက်ခြေကို အနည်းငယ်ဆောင့်ပေးပါ။

၅။ ထို ့နောက် ပေါင်းအိုးထဲတွင် မိနစ် ၃၀ ခန် ့ထည့်ပေါင်းပါ။

၆။ အော်ကွေ ့ကြည်ကို ဒီအတိုင်းစားရင် ကောင်းသလို ပါးပါးလှီးရျ် ကြက်ဥဖြင့် ကပ်ကြော်ရင်လဲ စားကောင်းပါတယ်။

 

 

Source From Ei San Homemade Inspiration