Home » Knowledge » ဧည့္သည္လဲ ၾကိဳက္၊ အိမ္လဲ ၾကိဳက္တဲ့ အုန္းႏို႕ပူတင္း လုပ္စားရေအာင္

ဧည့္သည္လဲ ၾကိဳက္၊ အိမ္လဲ ၾကိဳက္တဲ့ အုန္းႏို႕ပူတင္း လုပ္စားရေအာင္

ဧည့္သည္လဲ ၾကိဳက္၊ အိမ္လဲ ၾကိဳက္တဲ့ အုန္းႏို႕ပူတင္း လုပ္စားရေအာင္

Zawgyi Font

အုန္းႏို႕ပူတင္း (ဟာ၀ိုုင္ရီ အခ်ိဳပြဲ) (၄ ေယာက္စာ)

ဟာ၀ိုုင္ရီ အခ်ိဳပြဲေလးက အိစံတိုု ့နားက နာမည္ျကီးဆိုုင္က ေရာင္းေကာင္းတဲ ့အခ်ိဳပြဲေလးပါ။ ပူတင္းလိုုမ်ိဳး ဆင္ေပမယ့္ သူက အျဖဴေရာင္ခ်ည္းပါပဲ။ အုုံးနိုု ့နွင့္ ႏြားနုုိ ့ေပါင္းလုုပ္ထားတာမိုု ့အုုံးနိုု ့အရမ္းလဲမမ်ားပဲစားေကာင္းတဲ ့အခ်ိဳပြဲေလးပါ။ ဧည့္သည္လာလိုု ့အခ်ိဳပြဲ အစမ္းေလးေျကြးခ်င္ရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ကိုုယ္တိုုင္အိမ္မွာ စားခ်င္ရင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ စားလိုု ့ေကာင္းပါတယ္။ လုုပ္ရတာလဲ လြယ္ကူပါတယ္။ လုုပ္စားျကည့္ျကည့္ေနာ္။

No photo description available.

ဓာတ္ပံု Ei San Homemade Inspiration
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ ၄၀၀ ml ပါေသာ အုုံးနိုု ့ဗူး – ၂ ဗူး
၂။ ႏြားနိုု ့ – ၁ ခြက္ခြဲ
၃။ သျကား – ခြက္ေလးပုုံ ၃ ပုုံ (သိုု ့) ထမင္းစားဇြန္း ၁၂ ဇြန္း
၄။ ဆား – အနည္းငယ္
၅။ ေျပာင္းဖူးမွဳန္ ့(corn starch) – ခြက္ တ ၀က္ (ေျပာင္းဖူးမွဳန္ ့မရွိလွ်င္ေကာ္မွဳန္ ့နဲ့လုုပ္လိုု ့လဲ ရပါတယ္။ ေျပာင္းဖူးမွဳန္ ့နဲ့ကေတာ့ ပိုုနူးညံ့ပါတယ္။)

ျပဳလုုပ္နည္း

၁။ က်ိဳမည့္ အိုုးထဲမွာ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းေတြ အကုုန္ထည့္ျပီး ေျပာင္းဖူးမွဳန္ ့မ်ားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေဖ်ာ္ပါ။
၂။ မီးဖိုု ကိုုmedium heat မွာထားျပီး အိုုးကိုုတည္ပါ။
၃။ မီးဖိုုေပၚတည္ထားတုုံးမွာ ေမႊေပးပါ။ ၁၀ မိနစ္ ေလာက္ေမႊျပီးလ်ွင္ ပစ္ျပီး ပြက္လာပါလိမ့္မည္။ ေကာ္ လိုုမ်ိဳး ပစ္လာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွ ခ်ျပီး ခဲမည့္ ပူတင္းခြက္ ထဲထည့္ျပီး အေအးခံပါ။ (ျမန္ျမန္ခဲခ်င္ရင္ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ခဲပါ။ )
၄။ ခဲလွ်င္ အတုုံးေလးေတြ တုုံးျပီး သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

(၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

 

Source From Ei San Homemade Inspiration

 

Unicode Font

အုန်းနို့ပူတင်း (ဟာဝိုုင်ရီ အချိုပွဲ) (၄ ယောက်စာ)

ဟာဝိုုင်ရီ အချိုပွဲလေးက အိစံတိုု ့နားက နာမည်ကြီးဆိုုင်က ရောင်းကောင်းတဲ ့အချိုပွဲလေးပါ။ ပူတင်းလိုုမျိုး ဆင်ပေမယ့် သူက အဖြူရောင်ချည်းပါပဲ။ အုုံးနိုု ့နှင့် နွားနုုိ ့ပေါင်းလုုပ်ထားတာမိုု ့အုုံးနိုု ့အရမ်းလဲမများပဲစားကောင်းတဲ ့အချိုပွဲလေးပါ။ ဧည့်သည်လာလိုု ့အချိုပွဲ အစမ်းလေးကြွေးချင်ရင်ပဲဖြစ်ဖြစ် ကိုုယ်တိုုင်အိမ်မှာ စားချင်ရင်ပဲဖြစ်ဖြစ် စားလိုု ့ကောင်းပါတယ်။ လုုပ်ရတာလဲ လွယ်ကူပါတယ်။ လုုပ်စားကြည့်ကြည့်နော်။

 

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ

 

၁။ ၄၀၀ ml ပါသော အုုံးနိုု ့ဗူး – ၂ ဗူး
၂။ နွားနိုု ့ – ၁ ခွက်ခွဲ
၃။ သကြား – ခွက်လေးပုုံ ၃ ပုုံ (သိုု ့) ထမင်းစားဇွန်း ၁၂ ဇွန်း
၄။ ဆား – အနည်းငယ်
၅။ ပြောင်းဖူးမှုန် ့(corn starch) – ခွက် တ ဝက် (ပြောင်းဖူးမှုန် ့မရှိလျှင်ကော်မှုန် ့နဲ့လုုပ်လိုု ့လဲ ရပါတယ်။ ပြောင်းဖူးမှုန် ့နဲ့ကတော့ ပိုုနူးညံ့ပါတယ်။)

 

ပြုလုုပ်နည်း

 

၁။ ကျိုမည့် အိုုးထဲမှာ ပါဝင်သောပစ္စည်းတွေ အကုုန်ထည့်ပြီး ပြောင်းဖူးမှုန် ့များအရည်ပျော်သည်အထိ ဖျော်ပါ။
၂။ မီးဖိုု ကိုုmedium heat မှာထားပြီး အိုုးကိုုတည်ပါ။
၃။ မီးဖိုုပေါ်တည်ထားတုုံးမှာ မွှေပေးပါ။ ၁၀ မိနစ် လောက်မွှေပြီးလျှင် ပစ်ပြီး ပွက်လာပါလိမ့်မည်။ ကော် လိုုမျိုး ပစ်လာလျှင် မီးဖိုုပေါ်မှ ချပြီး ခဲမည့် ပူတင်းခွက် ထဲထည့်ပြီး အအေးခံပါ။ (မြန်မြန်ခဲချင်ရင် ရေခဲသေတ္တာထဲထည့်ခဲပါ။ )
၄။ ခဲလျှင် အတုုံးလေးတွေ တုုံးပြီး သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီ။

 

(၁ ခွက် = 240ml = ၇ိုုးရိုုးကော်ဖီခွက် ၁ ခွက် = ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း)
( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)

 

Source From Ei San Homemade Inspiration