Home » Knowledge » စားေကာင္းသလား မေမးရေလာက္ေအာင္ အရသာထူးရွယ္တဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပုဇြန္မွ်စ္ေထာင္း

စားေကာင္းသလား မေမးရေလာက္ေအာင္ အရသာထူးရွယ္တဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပုဇြန္မွ်စ္ေထာင္း

စားေကာင္းသလား မေမးရေလာက္ေအာင္ အရသာထူးရွယ္တဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပုဇြန္မွ်စ္ေထာင္း

Zawgyi Font

စားလုုိ ့ကေတာ့ ေကာင္းျပီး ထမင္းျမိန္ေစသလား မေမးနဲ ့ေတာ့။ ပုုဇြန္ရဲ ့ခ်ိဳတဲ့ အရသာေလးနဲ ့ဆိုုေတာ့ ဘယ္လိုုစားလုုိ ့ေကာင္းမွန္းမသိဘူးပဲ။ ဆိုုင္သာဖြင့္ေရာင္းရင္ ဒါေလးစားလိုု ့မၾကိဳက္ရင္ ပိုုက္ဆံျပန္ေပးမယ္ဆိုုျပီးကိုု ေျပာပစ္မွာပဲ။ 🙂 ဒီေလာက္ညႊန္းရင္ ဘယ္ေလာက္စားေကာင္းျပီဆိုုတာ သိေလာက္ျပီဆိုုေတာ့ လုုပ္စားၾကည့္ေနာ္။

Image may contain: food

Photo Ei San Homemade Inspiration

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား

 

၁။ မွ်စ္ – ၁၅ က်ပ္သား
၂။ ေခါင္းမပါ အခြံခြာထားျပီးေသာပုုဇြန္ – ၈ ေကာင္
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂ မႊာ
၄။ စိမ္းစားငပိ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၅။ ယိုုးဒယား ငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ ငရုုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၇။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ သံပုုရာသီး – ၁ လုုံး (သိုု ့) ၁ လုုံးခြဲ
၉။ ေရ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း

( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

 

 

ျပဳလုုပ္နည္း

 

၁။ မွ်စ္ကိုု ေရေဆးျပီး ၅ မိနစ္ခန္ ့ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးအိုုးထဲထည့္ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ရ်္ အေအးခံထားပါ။ ပုုဇြန္ကိုလဲ ေရေႏြးထဲ ၃ မိနစ္ခန္ ့ထည့္ျပဳတ္ျပီး ေရစစ္ရ်္ အေအးခံထားပါ။ အေအးခံထားေသာ ပုုဇြန္ကိုု ေက်ာမွေနရ်္ အလ်ားလိုုက္ ၂ ျခမး္ျခမ္းထားပါ။
၂။ ငရုုတ္ဆုုံထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ညက္သြားလွ်င္ စိမ္းစားငပိထည့္ျပီးေထာင္းပါ။
၃။ ထိုု ့ေနာက္ ယိုုးဒယားငံျပရည္၊ ငရုုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္ ့၊သၾကား၊ သံပုုရာသီးမွအရည္၊ ေရ တိုု ့ကိုုထည့္ျပီး သၾကားေပ်ာ္သြားသည္အထိ ငရုုတ္က်ည္ေပြ ့ျဖင့္သမေအာင္လုုပ္ပါ။
၄။ ငရုုတ္ဆုုံအၾကီးမရွိလွ်င္ ဇလုုံတခုုထဲကိုု ခနကေထာင္းထားေသာ အရည္ေတြကိုု အရင္ထည့္၊ မွ်စ္ကိုု ထည့္ျပီး ငရုုတ္က်ည္ေပြ ့ျဖင့္ လက္တဖက္ကေထာင္း၊ ေနာက္ထပ္ လက္တဖက္က ဇြန္းျဖင့္ ေမြွေနပါ။
၅။ ေနာက္ဆုုံးမွ ပုုဇြန္ကိုု ထည့္ရ်္ ဖြဖြေလးေထာင္းပါ။
၆။ စားလိုု ့ေကာင္းျပီး ထမင္းျမိန္ေစမည့္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပုုဇြန္မွ်စ္ေထာင္းကိုု သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

 

Source From Ei San Homemade Inspiration

 

Unicode Font

စားလုုိ ့ကတော့ ကောင်းပြီး ထမင်းမြိန်စေသလား မမေးနဲ ့တော့။ ပုုဇွန်ရဲ ့ချိုတဲ့ အရသာလေးနဲ ့ဆိုုတော့ ဘယ်လိုုစားလုုိ ့ကောင်းမှန်းမသိဘူးပဲ။ ဆိုုင်သာဖွင့်ရောင်းရင် ဒါလေးစားလိုု ့မကြိုက်ရင် ပိုုက်ဆံပြန်ပေးမယ်ဆိုုပြီးကိုု ပြောပစ်မှာပဲ။ 🙂 ဒီလောက်ညွှန်းရင် ဘယ်လောက်စားကောင်းပြီဆိုုတာ သိလောက်ပြီဆိုုတော့ လုုပ်စားကြည့်နော်။

 

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ

 

၁။ မျှစ် – ၁၅ ကျပ်သား
၂။ ခေါင်းမပါ အခွံခွာထားပြီးသောပုုဇွန် – ၈ ကောင်
၃။ ကြက်သွန်ဖြူ – ၂ မွှာ
၄။ စိမ်းစားငပိ – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်
၅။ ယိုုးဒယား ငံပြာရည် – ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
၆။ ငရုုတ်သီးအကြမ်းမှုန် ့- ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း
၇။ သကြား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
၈။ သံပုုရာသီး – ၁ လုုံး (သိုု ့) ၁ လုုံးခွဲ
၉။ ရေ – ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း

 

( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)

 

ပြုလုုပ်နည်း

 

၁။ မျှစ်ကိုု ရေဆေးပြီး ၅ မိနစ်ခန် ့ပွက်ပွက်ဆူနေသော ရေနွေးအိုုးထဲထည့်ပြုတ်ပြီး ရေစစ်ရျ် အအေးခံထားပါ။ ပုုဇွန်ကိုလဲ ရေနွေးထဲ ၃ မိနစ်ခန် ့ထည့်ပြုတ်ပြီး ရေစစ်ရျ် အအေးခံထားပါ။ အအေးခံထားသော ပုုဇွန်ကိုု ကျောမှနေရျ် အလျားလိုုက် ၂ ခြမး်ခြမ်းထားပါ။
၂။ ငရုုတ်ဆုုံထဲမှာ ကြက်သွန်ဖြူ ကိုု ညက်နေအောင်ထောင်းပါ။ ကြက်သွန်ဖြူ ညက်သွားလျှင် စိမ်းစားငပိထည့်ပြီးထောင်းပါ။
၃။ ထိုု ့နောက် ယိုုးဒယားငံပြရည်၊ ငရုုတ်သီးအကြမ်းမှုန် ့၊သကြား၊ သံပုုရာသီးမှအရည်၊ ရေ တိုု ့ကိုုထည့်ပြီး သကြားပျော်သွားသည်အထိ ငရုုတ်ကျည်ပွေ ့ဖြင့်သမအောင်လုုပ်ပါ။
၄။ ငရုုတ်ဆုုံအကြီးမရှိလျှင် ဇလုုံတခုုထဲကိုု ခနကထောင်းထားသော အရည်တွေကိုု အရင်ထည့်၊ မျှစ်ကိုု ထည့်ပြီး ငရုုတ်ကျည်ပွေ ့ဖြင့် လက်တဖက်ကထောင်း၊ နောက်ထပ် လက်တဖက်က ဇွန်းဖြင့် မွှေနေပါ။
၅။ နောက်ဆုုံးမှ ပုုဇွန်ကိုု ထည့်ရျ် ဖွဖွလေးထောင်းပါ။
၆။ စားလိုု ့ကောင်းပြီး ထမင်းမြိန်စေမည့် ချဉ်ငံစပ် ပုုဇွန်မျှစ်ထောင်းကိုု သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီရှင်။