Home » Gallery » Health » ဝတဲ့သူ ဗိုက္ပူတဲ့သူေတြအတြက္ ဗိုက္က်ေစမည့္ ရွားေစာင္းလက္ပတ္ယို လုပ္နည္း…..

ဝတဲ့သူ ဗိုက္ပူတဲ့သူေတြအတြက္ ဗိုက္က်ေစမည့္ ရွားေစာင္းလက္ပတ္ယို လုပ္နည္း…..

ဝတဲ့သူ ဗိုက္ပူတဲ့သူေတြအတြက္ ဗိုက္က်ေစမည့္ ရွားေစာင္းလက္ပတ္ယို လုပ္နည္း…..

<<< Zawgyi ၿဖင့္ဖတ္ရန္ >>>

အစ္မတစ္ေယာက္က ရွားေစာင္းလက္ပတ္ယိုေလး တင္ထားတာေတြ႕လို႔ ညီမလည္း ျပန္ရွယ္ပါရေစေနာ္။ ဝတဲ့သူေတြ ဒါမွမဟုတ္ ဗိုက္ပူတဲ့သူေတြအတြက္ အရမ္းအဆင္ေျပတယ္။ အိမ္ရွင္မ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားရဲ႕ ဒုကၡက ဗိုက္ပူတာပါပဲ။ ညီမေလ အဲ့ယိုလုပ္နည္းကို ေမေမကတဆင့္ သိတာပါ။ စားၾကည့္ေတာ့ တကယ္ ဗိုက္က်တယ္ရွင့္။

ရွားေစာင္းလက္ပတ္ ငါးတက္ေလာက္ကို ေဘးက စူးသြားေတြကို ဓားနဲ႔ခြာပီး လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ေလးေတြကိုလွီးပါ (အခြံမႏႊာေတာ့ ထုပ္ထုပ္ထုပ္ နဲ႔ စားလို႔ေကာင္းသလို ပိုေဆးဖက္ဝင္တာေပါ့)

ထန္းလ်က္(အညိဳ) ငါးက်ပ္သားေလာက္ကို ဆီ ၅ က်ပ္သားေလာက္ထဲကို ထည့္ပီး အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ေမႊပါ။ ထန္းလ်က္ အရည္ေပ်ာ္သြားရင္ ရွားေစာင္းလက္ပတ္ထည့္ပါ။ ရွားေစာင္းလတ္ပတ္က အရည္ထြက္တဲ့အတြက္ ခနခန ေမႊေပးပါ။

ရွားေစာင္းလက္ပတ္ အရည္ခမ္းသြားပီး နည္းနည္းခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ျဖစ္လာရင္ ငွက္ေပ်ာသီးဖီးၾကမ္း ႏွစ္လုံးကို ပါးပါးလွီးထည့္ပါ။ (ငွက္ေပ်ာသီးက မ်ားလွ်င္ ခ်ဥ္တတ္လို႔ ႏွစ္လုံးဆို လုံေလာက္ပါၿပီ) ၾကက္ဥႏွစ္လုံးကို ေမႊပီးမွထည့္ပါ။ ဇြန္းနဲ႔ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ ကပ္သြားႏိုင္တဲ့အတြက္ ေၾကာင့္ပါ။

ၿပီးရင္ တကယ္ကို အရသာရွိတဲ့ ရွားေစာင္းလတ္ပတ္ယိုေလးရပါၿပီရွင္။ အဖုံးလုံတဲ့ ပုလင္းေလးထဲကို ထည့္သိမ္းၿပီး စားလို႔ရပါၿပီ။ ညီမ အစက ထင္ထားတာတာက ဆီေတြလည္းမ်ားတယ္ ၾကက္ဥ ငွက္ေပ်ာသီးေရာဆိုေတာ့ ဝိတ္တက္မွာပဲလို႔ ထင္ထားတာ။

ဒါေပမယ့္ တကယ္စားၾကည့္ေတာ့ ဝမ္းလည္းမွန္သလို မိန္းကေလးေတြနဲ႔ပတ္သတ္တဲ့ ေရာဂါေတြကိုလည္းကာကြယ္ေပးတယ္ဆိုေတာ့ စားရက်ိဳးနပ္ပီေပါ့ေနာ္။

<<< Unicode ဖွငျ့ဖတျရနျ >>>

အစျမတစျယောကျက ရှားစောငျးလကျပတျယိုလေး တငျထားတာတှေ့လို့ ညီမလညျး ပွနျရှယျပါရစနေောျ။ ဝတဲ့သူတှေ ဒါမှမဟုတျ ဗိုကျပူတဲ့သူတှအေတှကျ အရမျးအဆငျပွတေယျ။ အိမျရှငျမ တောျတောျမြားမြားရဲ့ ဒုက်ခက ဗိုကျပူတာပါပဲ။ ညီမလေ အဲ့ယိုလုပျနညျးကို မမေကေတဆငျ့ သိတာပါ။ စားကွညျ့တော့ တကယျ ဗိုကျကတြယျရှငျ့။

ရှားစောငျးလကျပတျ ငါးတကျလောကျကို ဘေးက စူးသှားတှကေို ဓားနဲ့ခှာပီး လကျတစျဆစျလောကျလေးတှကေိုလှီးပါ (အခှံမနှှာတော့ ထုပျထုပျထုပျ နဲ့ စားလို့ကောငျးသလို ပိုဆေးဖကျဝငျတာပေါ့)

ထနျးလကြျ(အညို) ငါးကပြျသားလောကျကို ဆီ ၅ ကပြျသားလောကျထဲကို ထညျ့ပီး အရညျပြောျအောငျမှှပေါ။ ထနျးလကြျ အရညျပြောျသှားရငျ ရှားစောငျးလကျပတျထညျ့ပါ။ ရှားစောငျးလတျပတျက အရညျထှကျတဲ့အတှကျ ခနခန မှှပေေးပါ။

ရှားစောငျးလကျပတျ အရညျခမျးသှားပီး နညျးနညျးခပျပစြျပစြျ ဖွစျလာရငျ ငှကျပြောသီးဖီးကွမျး နှစျလုံးကို ပါးပါးလှီးထညျ့ပါ။ (ငှကျပြောသီးက မြားလြှငျ ခဉြျတတျလို့ နှစျလုံးဆို လုံလောကျပါပွီ) ကွကျဥနှစျလုံးကို မှှပေီးမှထညျ့ပါ။ ဇှနျးနဲ့ အဆကျမပွတျမှှပေေးပါ ကပျသှားနိုငျတဲ့အတှကျ ကွောငျ့ပါ။

ပွီးရငျ တကယျကို အရသာရှိတဲ့ ရှားစောငျးလတျပတျယိုလေးရပါပွီရှငျ။ အဖုံးလုံတဲ့ ပုလငျးလေးထဲကို ထညျ့သိမျးပွီး စားလို့ရပါပွီ။ ညီမ အစက ထငျထားတာတာက ဆီတှလေညျးမြားတယျ ကွကျဥ ငှကျပြောသီးရောဆိုတော့ ဝိတျတကျမှာပဲလို့ ထငျထားတာ။

ဒါပမေယျ့ တကယျစားကွညျ့တော့ ဝမျးလညျးမှနျသလို မိနျးကလေးတှနေဲ့ပတျသတျတဲ့ ရောဂါတှကေိုလညျးကာကှယျပေးတယျဆိုတော့ စားရကြိုးနပျပီပေါ့နောျ။

Ref : Mystyle