Home » Knowledge » ဘယ္ေလာက္စားစား စားလို႕မ၀တဲ့ ျမန္မာမုန္႕ မုန္႔ကြ်ဲသည္း

ဘယ္ေလာက္စားစား စားလို႕မ၀တဲ့ ျမန္မာမုန္႕ မုန္႔ကြ်ဲသည္း

ဘယ္ေလာက္စားစား စားလို႕မ၀တဲ့ ျမန္မာမုန္႕ မုန္႔ကြ်ဲသည္း

Zawgyi Font

လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔ မုုန္႔ကြ်ဲသည္းလုုပ္စားမလား။ ကေလးေကာ လူၾကီးေတြအတြက္ သင္႔ေတာ္တဲ႔ မုုန္႔ေလးပါ။ လြယ္ကူျပီး စားေကာင္းတာမိုု႔လက္မလြတ္သင္႔ပါဘူး။ လုုပ္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

 

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား

Image may contain: drink

Photo From Ei San Homemade Inspiration

၁။ ဆန္စိမ္းမႈန္႔ – ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း

၂။ ကြမ္းယာမွာထည့္တဲ႔ စားထုုံး (lime stone) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္

၃။ ေရ – ၁ လီတာ

၅။ ေညာင္ေစးက်ေအာင္ၾကိဳထားေသာ ထန္းလ်က္ရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း

၆။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ

၇။ ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း

၈။ အုုံးသီးျခစ္ဖတ္

 

ျပဳလုုပ္နည္း

No photo description available.

Photo From Ei San Homemade Inspiration

Image may contain: food

Photo From Ei San Homemade Inspiration

Image may contain: food

Photo From Ei San Homemade Inspiration

၁။ ထုုံးကိုု ေရ၁ လီတာထဲထည့္ျပီး ၾကက္ဥခေလာက္တံျဖင္႔နာနာခေလက္ပါ။ ျပီးရင္ အနည္းဆုုံး ၈ နာရီခန္႔ ထားပါ။

၂။ ထုုံးကိုု ၈ နာရီခန္႔ေရစိမ္ျပီးရင္ အေပၚထုုံးရည္ၾကည္ကိုု ၇၅၀ မီလီလီတာကိုု ယူပါ။ (ထုုံးရည္ၾကည္ယူလွ်င္ စိမ္ထားတဲ႔ ဇလုုံကိုု ေဘးေစာင္းျပီး ေရကိုုအျခားခြက္ထဲကိုု ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေလာင္းယူပါ။ ထုုံးရည္ကုုိ ခပ္ျပီးမယူရပါ။ ခပ္ျပီးယူရင္ထုုံးေတြပါလာတတ္ပါတယ္။)

၃။ ဇလုုံတခုုထဲမွာ ဆန္စိမ္းမႈန္႔၊ ထုုံးရည္ၾကည္ ၇၅၀ မီလီလီတာ၊ ဆား၊ ထန္းလ်က္ရည္၊ ဆီတိုု႔ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။

၄။ ထုုိ႔ေနာက္ မကပ္တဲ႔ အိုုးထဲကိုု ေဖ်ာ္ထားေသာ အရည္မ်ားထည့္ရ်္ အပူေပးပါ။

၅။ အပူေပးထားေသာအိုုးကိုု အဆက္မပ်က္ေမႊေပးပါ။ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးလွ်င္ ပုုံမွာျပထားသလိုုပ်စ္လာပါလိမ့္မည္။

၆။ ပုုံမွာျပထားသလိုုပ်စ္လာလွ်င္ ဆီသုုတ္ထားေသာ မုုန္႔ထည့္အေအးခံမည့္ ထဲကိုုထည့္ပါ။ ထိုု႔ေနာက္အေအးခံပါ။

၇။ လုုံးဝေအးသြားလွ်င္ ၾကိဳက္နွစ္သက္သလိုုလွီးရ်္ အုုံးသီးျဖဴးျပီး သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

 

Ref From Ei San Homemade Inspiration

 

Unicode Font

လွယ်လွယ်ကူကူနဲ့ မုုန့်ကျွဲသည်းလုုပ်စားမလား။ ကလေးကော လူကြီးတွေအတွက် သင့်တော်တဲ့ မုုန့်လေးပါ။ လွယ်ကူပြီး စားကောင်းတာမိုု့လက်မလွတ်သင့်ပါဘူး။ လုုပ်ကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ

၁။ ဆန်စိမ်းမှုန့် – ၁ ခွက် = ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း

၂။ ကွမ်းယာမှာထည့်တဲ့ စားထုုံး (lime stone) – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်

၃။ ရေ – ၁ လီတာ

၅။ ညောင်စေးကျအောင်ကြိုထားသော ထန်းလျက်ရည် – ထမင်းစားဇွန်း ၈ ဇွန်း

၆။ ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုုံတပုုံ

၇။ ဆီ – ထမင်းစားဇွန်း ၂ ဇွန်း

၈။ အုုံးသီးခြစ်ဖတ်

ပြုလုုပ်နည်း

၁။ ထုုံးကိုု ရေ၁ လီတာထဲထည့်ပြီး ကြက်ဥခလောက်တံဖြင့်နာနာခလေက်ပါ။ ပြီးရင် အနည်းဆုုံး ၈ နာရီခန့် ထားပါ။

၂။ ထုုံးကိုု ၈ နာရီခန့်ရေစိမ်ပြီးရင် အပေါ်ထုုံးရည်ကြည်ကိုု ၇၅၀ မီလီလီတာကိုု ယူပါ။ (ထုုံးရည်ကြည်ယူလျှင် စိမ်ထားတဲ့ ဇလုုံကိုု ဘေးစောင်းပြီး ရေကိုုအခြားခွက်ထဲကိုု ဖြည်းဖြည်းချင်းလောင်းယူပါ။ ထုုံးရည်ကုုိ ခပ်ပြီးမယူရပါ။ ခပ်ပြီးယူရင်ထုုံးတွေပါလာတတ်ပါတယ်။)

၃။ ဇလုုံတခုုထဲမှာ ဆန်စိမ်းမှုန့်၊ ထုုံးရည်ကြည် ၇၅၀ မီလီလီတာ၊ ဆား၊ ထန်းလျက်ရည်၊ ဆီတိုု့ကိုုထည့်ရျ် သမအောင်လုုပ်ပါ။

၄။ ထုုိ့နောက် မကပ်တဲ့ အိုုးထဲကိုု ဖျော်ထားသော အရည်များထည့်ရျ် အပူပေးပါ။

၅။ အပူပေးထားသောအိုုးကိုု အဆက်မပျက်မွှေပေးပါ။ ၁၅ မိနစ်လောက်မွှေပြီးလျှင် ပုုံမှာပြထားသလိုုပျစ်လာပါလိမ့်မည်။

၆။ ပုုံမှာပြထားသလိုုပျစ်လာလျှင် ဆီသုုတ်ထားသော မုုန့်ထည့်အအေးခံမည့် ထဲကိုုထည့်ပါ။ ထိုု့နောက်အအေးခံပါ။

၇။ လုုံးဝအေးသွားလျှင် ကြိုက်နှစ်သက်သလိုုလှီးရျ် အုုံးသီးဖြူးပြီး သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီရှင်။

 

Ref From Ei San Homemade Inspiration