Home » Knowledge » အိႏၵိယဆုိင္ေတြမွာ အေရာင္းရဆံုး အိႏၵိယ ၾကက္ကင္နည္း

အိႏၵိယဆုိင္ေတြမွာ အေရာင္းရဆံုး အိႏၵိယ ၾကက္ကင္နည္း

အိႏၵိယဆုိင္ေတြမွာ အေရာင္းရဆံုး အိႏၵိယ ၾကက္ကင္နည္း

Zawgyi Font

အိႏၵိယစတိုင္လ္ ၾကက္ကင္ (Tendoori Chicken)

Image may contain: food

Photo From Ei San Homemade Inspiration

အိႏၵိယစတိုုင္လ္ ၾကက္ကင္ကိုုေတာ့ မၾကိဳက္တဲ႔သူခပ္ရွားရွားပါ။ အိႏၵိယစားေသာက္ဆိုုင္ေတြမွာဆိုုလဲ ဒီၾကက္ကင္က အေရာင္းရဆုုံးပါပဲ။ အနံ႔ေလးေမႊးျပီး စြဲေဆာင္မႈရွိလွတဲ႔ ၾကက္ကင္ကေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ႏွပ္ထားလိုု႔ အသားေလးလဲႏူးအိျပီးစားလိုု႔ေကာင္းလွပါတယ္။ လုုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

 

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား

Image may contain: food

Photo From Ei San Homemade Inspiration

Image may contain: food

Photo From Ei San Homemade Inspiration

၁။ ၾကက္ေပါင္ႏွင့္ေပါင္အရင္း – ၁ ပိႆာ

၂။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

၃။ ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း

၄။ ဒိန္ခ်ဥ္ (yogurt)- ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း

၅။ နႏြင္းမႈန္႔ (ground turmeric)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္

၆။ အေရာင္တင္မႈန္႔ (paprika)- ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

၇။ အရာင္တင္အစပ္မႈန္႔ (ငရုုတ္သီးမႈန္႔) (chili powder)- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

၈။ မဆလာ (garam masala) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

၉။ နံနံေစ႔အမႈန္႔ (ground coriander) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

၁၀။ ဇီယာမႈန္႔ (ground cumin) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

၁၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃ မႊာ

၁၂။ ဂ်င္း – လက္တဆစ္

၁၃။ သံပုုရာသီး – ၂ စိတ္

( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)

(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

 

ျပဳလုုပ္နည္း

Image may contain: food

Photo From Ei San Homemade Inspiration

Image may contain: food

Photo From Ei San Homemade Inspiration

၁။ ၾကက္သားကိုု ေရေဆးျပီးမႊန္းရ်္ ေရစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနွင့္ဂ်င္းကိုု ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။

၂။ ဇလုုံထဲကိုု ၾကက္သားထည့္ျပီး ဆားထည့္ရ်္ ႏွံ႔ေအာင္အရင္နယ္ပါ။ ထိုု႔ေနာက္ ဆီ၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔၊ အေရာင္တင္အစပ္မႈန္႔၊ မဆလာ၊ နံနံေစ႔အမႈန္႔၊ ဇီယာမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ သံပုုရာသီး ၂ စိတ္မွ သံပုုရာရည္တိုု႔ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္နယ္ေပးပါ။

၃။ ျပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၱာအေအးခန္းထဲမွာ တညနွပ္ထားပါ။ (အနည္းဆုုံးေတာ့ ၈နာရီႏွပ္မွစားေကာင္းပါတယ္။)

၄။ ၾကက္သားတင္ရ်္ကင္မည့္သံေခ်ာင္းမ်ားကိုု ဆီသုုတ္ျပီးမွကင္ပါ။ ကင္ခါနီးတြင္ ၾကက္သားမ်ားကိုု တေခါက္ျပန္နယ္ရ်္ကင္ပါ။ (ကင္ေနတုုံးမွာ ၾကက္သားႏွပ္ထားေသာ အနွစ္မ်ားကိုု မသုုတ္ေပးရပါဘူး။ေနာက္မိုု႔ အနွစ္အရမ္းထူထူၾကီးျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။)

၅။ မီးေအးေအးနဲ႔ကင္မွ အတြင္းမွအသားမ်ားက်က္ပါတယ္။ တဖက္ကိုု မိနစ္ ၂၀ ဆီကင္ျပီးေနာက္တဖက္လွန္ပါ။ ေနာက္တဖက္ကိုုလဲ ေနာက္ထပ္ မိနစ္ ၂၀ ကင္ျပီး ျပန္လွန္ပါ။ အားလုုံးေပါင္း ကင္ခ်ိန္က တနာရီႏွင့္ မိနစ္၂၀ ၾကာပါတယ္။

၆။ အနံ႔ေလးေမႊးၾကိဳင္ျပီး အသားေလးႏူးညံ႔ေနတဲ႔ အိႏၵိယစတိုုင္လ္ၾကက္ကင္ကိုု သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

 

Ref From Ei San Homemade Inspiration

 

Unicode Font

အိန္ဒိယစတိုင်လ် ကြက်ကင် (Tendoori Chicken)

အိန္ဒိယတိုုင်လ် ကြက်ကင်ကိုုတော့ မကြိုက်တဲ့သူခပ်ရှားရှားပါ။ အိန္ဒိယစားသောက်ဆိုုင်တွေမှာဆိုုလဲ ဒီကြက်ကင်က အရောင်းရဆုုံးပါပဲ။ အနံ့လေးမွှေးပြီး စွဲဆောင်မှုရှိလှတဲ့ ကြက်ကင်ကတော့ ဒိန်ချဉ်နဲ့နှပ်ထားလိုု့ အသားလေးလဲနူးအိပြီးစားလိုု့ကောင်းလှပါတယ်။ လုုပ်စားကြည့်ရအောင်နော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ

၁။ ကြက်ပေါင်နှင့်ပေါင်အရင်း – ၁ ပိဿာ

၂။ ဆား – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း

၃။ ဆီ – ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်း

၄။ ဒိန်ချဉ် (yogurt)- ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း

၅။ နနွင်းမှုန့် (ground turmeric)- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဝက်

၆။ အရောင်တင်မှုန့် (paprika)- ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း

၇။ အရာင်တင်အစပ်မှုန့် (ငရုုတ်သီးမှုန့်) (chili powder)- လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း

၈။ မဆလာ (garam masala) – ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း

၉။ နံနံစေ့အမှုန့် (ground coriander) – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း

၁၀။ ဇီယာမှုန့် (ground cumin) – လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း

၁၁။ ကြက်သွန်ဖြူ – ၃ မွှာ

၁၂။ ဂျင်း – လက်တဆစ်

၁၃။ သံပုုရာသီး – ၂ စိတ်

( ထမင်းစားဇွန်း = 1 tablespoon = 15 ml)

(လက်ဖက်ရည်ဇွန်း = 1 teaspoon = 5 ml)

 

ပြုလုုပ်နည်း

၁။ ကြက်သားကိုု ရေဆေးပြီးမွှန်းရျ် ရေစစ်ထားပါ။ ကြက်သွန်ဖြူနှင့်ဂျင်းကိုု ညက်နေအောင်ထောင်းထားပါ။

၂။ ဇလုုံထဲကိုု ကြက်သားထည့်ပြီး ဆားထည့်ရျ် နှံ့အောင်အရင်နယ်ပါ။ ထိုု့နောက် ဆီ၊ ဒိန်ချဉ်၊ နနွင်းမှုန့်၊ အရောင်တင်မှုန့်၊ အရောင်တင်အစပ်မှုန့်၊ မဆလာ၊ နံနံစေ့အမှုန့်၊ ဇီယာမှုန့်၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဂျင်း၊ သံပုုရာသီး ၂ စိတ်မှ သံပုုရာရည်တိုု့ကိုုထည့်ရျ် သမအောင်နယ်ပေးပါ။

၃။ ပြီးလျှင် ရေခဲသေတ္တာအအေးခန်းထဲမှာ တညနှပ်ထားပါ။ (အနည်းဆုုံးတော့ ၈နာရီနှပ်မှစားကောင်းပါတယ်။)

၄။ ကြက်သားတင်ရျ်ကင်မည့်သံချောင်းများကိုု ဆီသုုတ်ပြီးမှကင်ပါ။ ကင်ခါနီးတွင် ကြက်သားများကိုု တခေါက်ပြန်နယ်ရျ်ကင်ပါ။ (ကင်နေတုုံးမှာ ကြက်သားနှပ်ထားသော အနှစ်များကိုု မသုုတ်ပေးရပါဘူး။နောက်မိုု့ အနှစ်အရမ်းထူထူကြီးဖြစ်နေတတ်ပါတယ်။)

၅။ မီးအေးအေးနဲ့ကင်မှ အတွင်းမှအသားများကျက်ပါတယ်။ တဖက်ကိုု မိနစ် ၂၀ ဆီကင်ပြီးနောက်တဖက်လှန်ပါ။ နောက်တဖက်ကိုုလဲ နောက်ထပ် မိနစ် ၂၀ ကင်ပြီး ပြန်လှန်ပါ။ အားလုုံးပေါင်း ကင်ချိန်က တနာရီနှင့် မိနစ်၂၀ ကြာပါတယ်။

၆။ အနံ့လေးမွှေးကြိုင်ပြီး အသားလေးနူးညံ့နေတဲ့ အိန္ဒိယစတိုုင်လ်ကြက်ကင်ကိုု သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီရှင်။