Home » Knowledge » ပူျပင္းလွတဲ့ ေႏြရာသီမွာ အုန္႕ႏို႕ေရခဲမုန္႕ေလး လုပ္စားရေအာင္

ပူျပင္းလွတဲ့ ေႏြရာသီမွာ အုန္႕ႏို႕ေရခဲမုန္႕ေလး လုပ္စားရေအာင္

ပူျပင္းလွတဲ့ ေႏြရာသီမွာ အုန္႕ႏို႕ေရခဲမုန္႕ေလး လုပ္စားရေအာင္

Zawgyi Font

အုုန္းႏိုု႔ေရခဲမုုန္႔ (အလြယ္နည္း)

Image may contain: food

အုုန္းႏိုု႔ေရခဲမုုန္႔ ေကာင္းေကာင္းေလးနဲ႔ အလြယ္တကူလုုပ္စားခ်င္ရင္ေတာ့ ဒီနည္းေလးနဲ႔ လုုပ္စားပါေနာ္။ အုုန္းႏိုု႔ေရခဲမုုန္႔ဆိုုတဲ႔ အတိုုင္း အုုန္းႏိုု႔ အနံ႔ေလးသင္းေနျပီးေတာ့ အခ်ိဳမမ်ားပဲ ဆိမ္႔ဆိမ္႔ေလးနဲ႔ စားေကာင္းပါတယ္။ ပိတ္ရက္မွာပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ မိသားစု စံုစံုလင္လင္နဲ႕ လုပ္စားလို႕ရပါတယ္။ ဇီးကြက္ပရိသတ္ၾကီးလည္း လုုပ္စားၾကည့္ၾကေနာ္။

 

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

No photo description available.

 

၁။ Heavy Whipping cream အရည္ – ၅၀၀ ml

၂။ သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း (သိုု႔) ၁ ခြက္

၃။ အုုန္းနိုု႔ – ၁ ဗူး (၄၀၀ ml)

၄။ ေျပာင္းဖူးေကာ္မႈန္႔(corn starch) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

 

ျပဳလုုပ္နည္း

Image may contain: food

Image may contain: drink and food

Image may contain: food

၁။ အုုန္းႏိုု႔ ၊ သၾကား ႏွင္႔ ေျပာင္းဖူးေကာ္မႈန္႔တိုု႔ကိုု အိုုးတခုုထဲထည့္ရ်္ ေျပာင္းဖူးမႈန္႔မ်ား အခဲမ်ားမက်န္ပဲ ေပ်ာ္သြားေအာင္အရင္ေဖ်ာ္ပါ။ ထိုု႔ေနာက္ မီးဖိုုေပၚကိုုတင္ရ်္ ပြက္လာေအာင္တည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ အေအးခံထားပါ။

၂။ အျခားဇလုုံ ျကီးျကီး တခုုထဲမွာ Heavy whipping cream အရည္ကိုုထည့္ျပီး လွ်ပ္စစ္ေမႊစက္ျဖင့္ ၃ မိနစ္ မွ ၅ မိနစ္ခန္ ့ေမႊပါ။ ပုုံမွာ ျပထားသလိုုမ်ိဳး ခရင္မ္ ျဖစ္လာပါလိမ့္မည္။

၃။ လုုံးဝ ေအးသြားေသာ အုုန္းႏိုု႔အရည္ထဲကိုု ခရင္မ္ထဲက သုုံးပုုံတပုုံခ်င္းဆီကိုုထည့္ျပီး အထက္ေအာက္ အသာေလးေမႊပါ။ (စက္ဝိုုင္းပုုံလိုုမ်ိဳး၊ၾကက္ဥခေလာက္သလိုုမ်ိဳးမေမႊရပါ။) အထက္ေအာက္ အသာေလးအားလုုံးသမသြားေအာင္လုုပ္ပါ။

၅။ ပုုံမွာျပထားသလိုု သမသြားေသာ ခရမ္မ်ားကိုု ေရခဲမုုန္ ့လုုပ္ရန္ ခြက္ (သိုု ့) ဗူးထဲထည့္ျပီး အဖုုံးဖုုံးရ်္ ေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္ထဲတြင္ အနည္းဆုုံး ၈ နာရီထားရ်္ ခဲပါ။

၆။ အုုန္းႏိုု႔အနံ႔သင္းသင္ေလးနဲ႔ ဆိမ္႔ေနေအာင္စားလိုု႔ေကာင္းတဲ႔ အုုန္းႏိုု႔ေရခဲမုုန္႔ကိုု သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။

 

Unicode Font

အုုန်းနိုု့ရေခဲမုုန့် (အလွယ်နည်း)

အုုန်းနိုု့ရေခဲမုုန့် ကောင်းကောင်းလေးနဲ့ အလွယ်တကူလုုပ်စားချင်ရင်တော့ ဒီနည်းလေးနဲ့ လုုပ်စားပါနော်။ အုုန်းနိုု့ရေခဲမုုန့်ဆိုုတဲ့ အတိုုင်း အုုန်းနိုု့ အနံ့လေးသင်းနေပြီးတော့ အချိုမများပဲ ဆိမ့်ဆိမ့်လေးနဲ့ စားကောင်းပါတယ်။ ပိတ်ရက်မှာပဲ ဖြစ်ဖြစ်၊ မိသားစု စုံစုံလင်လင်နဲ့ လုပ်စားလို့ရပါတယ်။ ဇီးကွက်ပရိသတ်ကြီးလည်း လုုပ်စားကြည့်ကြနော်။

ပါဝင်သောပစ္စည်းများ

၁။ Heavy Whipping cream အရည် – ၅၀၀ ml

၂။ သကြား – ထမင်းစားဇွန်း ၁၆ ဇွန်း (သိုု့) ၁ ခွက်

၃။ အုုန်းနိုု့ – ၁ ဗူး (၄၀၀ ml)

၄။ ပြောင်းဖူးကော်မှုန့်(corn starch) – ထမင်းစားဇွန်း ၁ ဇွန်း

ပြုလုုပ်နည်း

၁။ အုုန်းနိုု့ ၊ သကြား နှင့် ပြောင်းဖူးကော်မှုန့်တိုု့ကိုု အိုုးတခုုထဲထည့်ရျ် ပြောင်းဖူးမှုန့်များ အခဲများမကျန်ပဲ ပျော်သွားအောင်အရင်ဖျော်ပါ။ ထိုု့နောက် မီးဖိုုပေါ်ကိုုတင်ရျ် ပွက်လာအောင်တည်ပါ။ ပွက်လာလျှင် အအေးခံထားပါ။

၂။ အခြားဇလုုံ ကြီးကြီး တခုုထဲမှာ Heavy whipping cream အရည်ကိုုထည့်ပြီး လျှပ်စစ်မွှေစက်ဖြင့် ၃ မိနစ် မှ ၅ မိနစ်ခန် ့မွှေပါ။ ပုုံမှာ ပြထားသလိုုမျိုး ခရင်မ် ဖြစ်လာပါလိမ့်မည်။

၃။ လုုံးဝ အေးသွားသော အုုန်းနိုု့အရည်ထဲကိုု ခရင်မ်ထဲက သုုံးပုုံတပုုံချင်းဆီကိုုထည့်ပြီး အထက်အောက် အသာလေးမွှေပါ။ (စက်ဝိုုင်းပုုံလိုုမျိုး၊ကြက်ဥခလောက်သလိုုမျိုးမမွှေရပါ။) အထက်အောက် အသာလေးအားလုုံးသမသွားအောင်လုုပ်ပါ။

၅။ ပုုံမှာပြထားသလိုု သမသွားသော ခရမ်များကိုု ရေခဲမုုန် ့လုုပ်ရန် ခွက် (သိုု ့) ဗူးထဲထည့်ပြီး အဖုုံးဖုုံးရျ် ရေခဲသေတ္တာအပေါ်ထပ်ထဲတွင် အနည်းဆုုံး ၈ နာရီထားရျ် ခဲပါ။

၆။ အုုန်းနိုု့အနံ့သင်းသင်လေးနဲ့ ဆိမ့်နေအောင်စားလိုု့ကောင်းတဲ့ အုုန်းနိုု့ရေခဲမုုန့်ကိုု သုုံးဆောင်နိုုင်ပါပြီရှင်။

 

Ref : Ei San Homemade Inspiration